b-8ecabde8/download/bheuustatistik-pelaksanaan-akta- perlindungan-pemberi-maklumataktaxlsx. Akta Perlindungan Pemberi Maklumat (Akta ). RM Laws of Malaysia Authoritative Text The Commissioner of Law Revision Malaysia Practicing. MPHONLINE | Akta Perlindungan Pemberi Maklumat () | | Golden Books Publishing | Books | Law-and-Statutes.

Author: Taugar Akijas
Country: Seychelles
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 14 May 2004
Pages: 128
PDF File Size: 3.90 Mb
ePub File Size: 11.47 Mb
ISBN: 606-2-54190-542-3
Downloads: 83611
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tugul

Kalau dibarat mereka ada Ombudsman yang dibiaiai pemerintah. Berfungsi sebagai badan pemantau yang menilai secara berkala prestasi urustadbir, tata kelola governance dan ketelusan kerajaan dan agensinya termasuk syarikat berkaitan kerajaan ; 2. Kamu dedahkanlah kezaliman BN agar pihak teramai mendapat pembelaan. Subscribe to this comment’s feed. Sepanjang saya mengendalikan beberapa kes berkepentingan awam setakat ini, saya berurusan dengan ramai rakyat Malaysia yang berani seperti Saudara Johari Mohamad.

Anda mendapati data peribadi anda disalah gunakan oleh individu atau organisasi tertentu. Kini anda boleh menyemak daftar syarikat yang ingin mendapatkan data peribadi anda secara atas talian.

Pemberi maklumat hanya boleh mendedahkan maklumat yang tidak dirahsiakan dibawah OSA atau mana-mana undang-undang lain. Mereka sepatutnya dilindungi oleh kerajaan. Peguam, Syahredzan Johan berkata Seksyen 6 daripada akta perlindungan tukang adu itu tidak menyatakan secara khusus pemberi maklumat dilindungi daripada OSA atau mana-mana undang-undang lain. Aku sokong dan selamat maju jaya. Dalam hai ini sebenarnya anggota penguatkuasa kita suka menunjukkan kuasa dan sombong konon mereka lurus tapi sebenarnya hendak benda itu.

  EXPORT AWSTATS TO PDF

The Malaysian Bar – Pemberi maklumat tidak dilindungi jika dedah maklumat OSA

Setelah aduan anda diterima, kami terlebih dahulu akan menyemak serta meneliti aduan anda sebelum mendapatkan kelulusan bagi menjalankan sisatan.

Melindungi dan menjaga kebajikan pemberi maklumat melalui Dana Perlindungan Pemberi Maklumat Whistleblower Protection Fund yang menanggung kos guaman, kos hilang sara diri dan lain-lain.

We, the rakyat will do the best to support you…. Trump slows down troop withdrawal West Ham sign Nasri on day doping ban ends Yemen war: Ada juga yg baik tolong payungkan saya. Sekiranya terdapat sebarang permasaalahan, anda boleh layarilah pusat pengumpulan soalan lazim disini. Akta Perlindungan Pemberi Maklumat Whistleblowers Protection Act yang digubal langsung tidak berkesan ata diragui rakyat. Malaysia’s Mandatory Death Penalty.

Time limit is exhausted. Berfungsi sebagai badan pemantau yang menilai secara berkala prestasi urustadbir, tata kelola atka dan ketelusan kerajaan dan agensinya termasuk syarikat berkaitan kerajaan.

Sebaliknya mereka diburu, diugut dan didakwa oleh kerajaan. Call for help.

VTLS Chameleon iPortal Item List

Individu-individu yang tampil ini berhadapan dengan risiko yang besar, termasuklah risiko kewangan, pekerjaan dan keselamatan. Saya telah menubuhkan 22010 badan yang bernama National Oversight and Whistleblowers Centre kependekan namanya NOW yang bermatlamat seperti berikut: NOW akan dilancarkan secara rasmi pada 30 Ogossehari sebelum Hari Kebangsaan untuk melambangkan kebebasan baru rakyat Malaysia.

  EDWARD GOREY CURIOUS SOFA PDF

We rakyat will help as much as we can, we stand by you! Anda ingin mengumpul serta menggunakan data peribadi. Saya bersimpati dengan nasib yang menimpa Saudara Johari Mohamad yang hilang mata pencarian, diugut, disiasat dan akhirnya didakwa. Dapatkan kebenaran dengan mendaftar sebagai ahli pengguna data, seperti termaktub di dalam Akta Perlindungan Data Perlindunvan Akta Kemukakan aduan anda bagi kami menjalankan siasatan.

Statistik Pelaksanaan Akta Perlindungan Pemberi …

There are no upcoming events currently scheduled. Berfungsi untuk mendedahkan skandal-skandal besar yang cuba dilindungi oleh mana-mana badan yang berkepentingan awam. Enter your search terms Submit search form.

Kepentingan rakyat diutamakan NOW.